Nieuws

#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met Mixed Harmony Maastricht
13 november 2017
In november zal niet op de laatste zondag van de maand, maar op de voorlaatste zondag, een gastgezelschap muzikaal de liturgie van de Heilige Mis van 11.30 uur in onze Sint Servaas Basiliek ondersteunen. Op 19 november valt deze eer te beurt aan Mixed Harmony Maastricht.
Lees meer
#
Proficiat Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Mheer!
24 oktober 2017
De organisatie van de Heiligdomsvaart Maastricht feliciteert de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Mheer met de eerste prijs met lof der jury die het korps afgelopen zondag behaalde tijdens het concertconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met het mannenkoor St. Caecilia uit Sweykhuizen
22 oktober 2017
Het is inmiddels een goede gewoonte geworden dat de laatste zondag van de maand een gastkoor de heilige mis van 11.30 uur in onze Sint Servaasbasiliek muzikaal opluistert. Zo ook op zondag 29 oktober! Dan mogen we het mannenkoor St. Ceacilia uit Sweykhuizen van harte begroeten.
Lees meer
#
Virga Jessefeesten, Euregiobijenkomst op Herkenrode
16 oktober 2017
Op de Abdijsite Herkenrode in Hasselt hielden de ommegangcomités van Maastricht, Tongeren, Susteren en Hasselt hun laatste Euregiobijeenkomst van dit jaar.
Lees meer
#
Studenten van TU Delft brengen bezoek aan Heiligdomsvaartorganisatie
03 oktober 2017
Op maandag 2 oktober bezocht een zestal studenten van de Technische Universiteit van Delft de organisatie van de Heiligdomsvaart Maastricht. Deze 'ingenieurs in spee' werden uitgebreid bijgepraat door een aantal leden van het Heiligdomsvaartcomité over de voorbereidingen op de naderende Heiligdomsvaart.
Lees meer
#
Op weg naar de Heiligdomsvaart met het vocaal ensemble Capella Sine Nomine
19 september 2017
In de aanloop naar de Heiligdomsvaart begint het stilaan een goede traditie te worden dat er de laatste zondag van de maand een gastkoor acte de présence geeft tijdens de H. Mis van 11.30 uur in onze Sint Servaasbasiliek. Zondag 24 september a.s. verwelkomen we van harte het vocale ensemble Capella Sine Nomine.
Lees meer
#
Presentatie Cultureel programma Heiligdomsvaart Maastricht tijdens Parcours op 10 september
25 augustus 2017
Optreden tussen 13.00 uur en 14.00 uur in de hal van het stadhuis. Het culturele programma dat een belangrijk onderdeel vormt van de Heiligdomsvaart 2018 wordt op 10 september a.s. gepresenteerd tijdens het Parcours te Maastricht. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur zullen er in de hal van het Maastrichtse stadhuis verschillende presentaties en optredens plaatsvinden, die een eerste inkijk geven in het culturele programma dat in zijn compleetheid te zien zal zijn tijdens de Heiligdomsvaart te Maastricht van 24 mei t/m 3 juni 2018.
Lees meer