Eerste exemplaar aan loco-burgemeester van Maastricht.

Het boek ‘Servaas Achterna’, dat speciaal wordt uitgegeven in het licht van de naderende Heiligdomsvaart Maastricht, wordt op zondag 11 maart gepresenteerd in Boekhandel Dominicanen. Loco-burgemeester Bert Jongen, tevens wethouder van cultuur, ontvangt het eerste exemplaar uit handen van voorzitter Joseph Goumans van de organiserende Vereniging het Graf van Sint-Servaas. Iedereen is van 12.15 tot 13.00 uur welkom bij deze boekpresentatie.

De roman ‘Servaas achterna’ beschrijft de zoektocht van een student in Maastricht naar het leven van Sint-Servaas. Auteurs van deze roman zijn de Maastrichtse journaliste Jasmijn Mulkens en de in Rome woonachtige priester Eugène Dassen. Mart Mulkens verzorgde de illustraties. De uitgave van het boek is in handen van uitgeverij TIC. Uiteraard zijn de auteurs en illustrator bij de boekpresentatie aanwezig.

Wie was Sint-Servaas en wat heeft hij voor mensen in verschillende tijden en culturen betekend? Väös gaat voor zijn studie op zoek naar de antwoorden op deze onderzoeksvraag. Zijn ontdekkingstocht brengt hem naar Frankrijk, Duitsland en Italië. Overal ontmoet hij mensen die werden geraakt door Sint-Servaas. Hoewel de reis start als studieproject, raakt Väös gaandeweg zelf ook geïnspireerd door de heilige. Tijdens de zoektocht stuit hij op zijn familiegeschiedenis en krijgt de boodschap van Sint-Servaas een persoonlijke betekenis. Väös vindt meer dan alleen antwoorden op zijn onderzoeksvraag. In Servaas achterna gaat hoofdpersoon Väös op zoek naar Sint-Servaas. Door zijn ogen leer je de boodschap van de Maastrichtse stadspatroon beter kennen. Servaas achterna is de eerste roman waarin het veelbeschreven leven van Sint-Servaas een rol speelt. Dit hedendaags verhaal neemt daardoor een unieke positie in tussen alles wat eerder verscheen over deze heilige.