Het is inmiddels een goede gewoonte geworden dat de laatste zondag van de maand een gastkoor de heilige mis van 11.30 uur in onze Sint Servaasbasiliek muzikaal opluistert. Zo ook op zondag 29 oktober! Dan mogen we het mannenkoor St. Ceacilia uit Sweykhuizen van harte begroeten.

Mannenkoor St. Caecilia Sweykhuizen is op 6 januari 1875 opgericht en in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde regionale zangvereniging. In 1980 ontving het koor de erepenning van verdienste van H.M. de koningin. Van de vele concertreizen geldt als absolute hoogtepunt de reis naar Rome waar het koor tijdens een optreden voor niet minder dan 40.000 toehoorders heeft gezongen. Meerdere malen is het koor de eer gegund de officiële plechtigheden op te luisteren tijdens o.a. Memorial Day op de Amerikaanse militaire begraafplaats te Margraten, of de lokale Koningsdagviering.

Het recente (2016) “Belcanto Concert ” met medewerking van Marco Bakker, Sef Thissen, en de Zuid-Limburgse sopraan Fenna Ograjensek was opgebouwd uit populair opera en musicalrepertoir. De opluistering van een eucharistie met Byzantijns Slavische gezangen, zoals ook in de St’ Servaas en herhaaldelijk, 2015, 2016 en 2017, in de Onze Lieve Vrouw “Sterre der zee” basiliek in Maastricht, de Michiels basiliek in Gent, en diverse andere kerken geven ook een indruk van de veelzijdigheid.

Bijzondere aandacht krijgt jong muzikaal talent uit de regio, dat bij gelegenheid mee mag concerteren. Dit alles onder leiding van onze dirigent Hans Luesink en pianiste Mariëlle Frijns.

Meer info: www.mannenkoorsweikhuizen.nl