Fanfare Sint Servatius eert haar naamgever Sint Servatius nadrukkelijk in de Servaas-maand mei. Daarnaast geeft de fanfare uit Biesland acte de présence tijdens de 55e editie van de Heiligdomsvaart Maastricht.

De fanfare Sint Servatius heeft al eerder deze maand, op stemmige wijze, de processie naar de Bron van Sint Servaas aan de Cannerweg opgeluisterd. Tevens wilden ze ook graag hun patroon Sint Servaas eren in de stadprocessie. Die kon helaas door de slechte weersomstandigheden niet doorgaan.
Tijdens de opening van de Heiligdomsvaart op 24 mei a.s. zal het korps wederom zorgen voor de muzikale omlijsting aan de Bron van Sint Servaas middels hun koperensemble. Vervolgens verzorgen zij de stemmige processiemuziek in de aansluitende processie. Na afloop trekt het korps uit Biesland nog door de straten van de binnenstad om het publiek tijdens de koopavond te vermaken en de naderende Heiligdomsvaart aan te kondigen. Ook tijdens de ommegang op 27 mei is de fanfare Sint Servatius van de partij.