De eerste ommegang van de Heiligdomsvaart Maastricht op 27 mei a.s. zal rechtstreeks worden uitgezonden via televisie. Een co-productie tussen RTV Maastricht en L1 maakt deze uitzending mogelijk. Naast de uitzending via tv is de Heiligdomsvaart-processie ook te volgen via de Facebook-pagina en de website van RTV Maastricht. De tv-uitzending begint op 27 mei om 15.30 uur.

De organisatie van de Heiligdomsvaart is erg blij met de samenwerking van RTV Maastricht en L1. ‘Hierdoor kunnen mensen die niet naar de ommegang kunnen komen deze processie toch volgen via de tv en social media. Met name oudere mensen, mensen in verzorgingstehuizen en ziekenhuis kunnen hierdoor toch verbonden zijn met de processie in het kader van de Heiligdomsvaart’, zo zegt Joseph Goumans, voorzitter van de Heiligdomsvaart organisatie.

De beelden van de ommegang op 27 mei zullen worden uitgezonden vanaf het Vrijthof waar de processie langs de tribune trekt op weg naar de Sint Servaasbasiliek. Het commentaar bij de uitzending zal worden verzorgd door Erwin Lennarts en gastcommentator Stan Hoen.