In het kader van de Heiligdomsvaart 2025 vindt er een lezingencyclus plaats van september 2024 tot juni 2025 waarin vanuit verschillende invalshoeken - religieus, maatschappelijk, politiek, ecologisch, cultureel- het thema van de Heilgidsomvaart “Wees een bruggenbouwer” wordt belicht.

De lezingen zijn bedoeld voor een breed publiek, voor eenieder gratis toegankelijk en worden gehouden op de tweede woensdagavond van de maand op diverse locaties in het centrum van Maastricht.

De eerstvolgende lezing vindt plaats op 13 november met als onderwerp Limburg als Brug(genbouw) provincie in de Euregio Maas Rijn; de spreker is Gouverneur Emile Roemer.

Hoe werken we met onze buren samen, hoe bouwen we verbindingen, hoe gebruiken we onze positie als grensprovincie (“grenzen zijn verbindingslijnen”), en welke rol spelen waarden als democratie en wederzijds respect hierbij? Op deze vragen wil Emile Roemer, Gouverneur van de provincie Limburg tijdens de lezing een antwoord geven.

U bent welkom vanaf 19.30u, start lezing 20.00u.

Locatie: Aula van de Universiteit Maastricht, Minderbroedersberg, Maastricht

Wil u deze lezing bewonen, vragen wij u zich aan te melden met vermelding van uw naam en de datum van de lezing die u wil bezoeken via bruglezing@heiligdomsvaartmaastricht.nl of eventueel telefonisch bij Elly de Haan-Verduyn, 06 40 261 066.

Voor het hele programma zie www.bruglezingmaastricht.nl