Nieuws

Kom 12/12/2022 mee praten over het thema van de Heiligdomsvaart 2025
21 november 2022
KOM 12/12/2022 MEE PRATEN over het thema van de Heiligdomsvaart 2025: WEES EEN BRUGGENBOUWER
Lees meer
#
‘Wees een Bruggenbouwer’ thema Heiligdomsvaart 2025 - Graf van Servaas presenteert datum, thema en nieuwe voorzitter
03 november 2022
Het thema van de Maastrichtse Heiligdomsvaart die in 2025 wordt gehouden is: ‘Wees een Bruggenbouwer’. Dat heeft de Vereniging Het Graf van Sint Servaas, die dit religieus-cultureel evenement elke zeven jaar organiseert, onlangs besloten. Ook is de datum bepaald: de Heiligdomsvaart vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 22 juni 2025.
Lees meer
#
Overdracht Voorzitterschap Euregiocomité aan Kroningscomité in Aken
17 oktober 2022
Zaterdag 16 oktober verzamelden afgevaardigden van de organisaties van de zevenjaarlijkse feesten van Maastricht, Susteren, Hasselt en Tongeren in Aken. Het euregiocomité werd er ontvangen door de voorzitter van het Heiligdomsvaartcomité van Aken, Domproost Rolf-Peter Cremer.
Lees meer
#
Vacature voorzitter Vereniging ‘het Graf van Sint Servaas’
09 april 2021
Lees meer
#
Bijeenkomst Euregio-comité
09 maart 2020
Op het stadhuis van de stad Sint-Truiden verzamelden de Euregionale comités van de Zevenjaarlijkse feesten uit de Euregio. Vertegenwoordigers van Susteren, Maastricht, Tongeren en Hasselt ontmoetten er de initiatiefnemers van de Zevenjaarlijkse Trudofeesten.
Lees meer


Sfeerimpressie Heiligdomsvaart

Onderstaande video - die met dank aan HoutVideo tot stand kwam - geeft een impressie van de Heiligdomsvaart in Maastricht.Boek 'Servaas achterna'

In het licht van de Heiligdomsvaart Maastricht presenteerden wij op 11 maart 2018 (in boekhandel Dominicanen) de bijzondere roman 'Servaas achterna'. Het boek beschrijft de zoektocht van de Maastrichtse student Väös naar het leven van Sint-Servaas. Het werd geschreven door journaliste Jasmijn Mulkens op basis van inhoudelijke inbreng van priester Eugène Dassen. Mart Mulkens maakte de illustraties.


Meer over het boek