Zaterdag 16 oktober verzamelden afgevaardigden van de organisaties van de zevenjaarlijkse feesten van Maastricht, Susteren, Hasselt en Tongeren in Aken. Het euregiocomité werd er ontvangen door de voorzitter van het Heiligdomsvaartcomité van Aken, Domproost Rolf-Peter Cremer.

Bij aanvang van de vergadering werd het voorzitterschap van het euregiocomité door de voorzitter van Susteren Harrry Lempens, overgedragen aan de Tongerse Kroningsfeesten. Voorzitter Peter Severijns zei in zijn korte welkom-toespraak dat hij het een hele eer vond dat de Kroningsfeesten dit voorzitterschap in Aken mochten ontvangen, omdat in Aken in 1349 de eerste zevenjaarlijkse heiligdomsvaart in de Euregio werd georganiseerd. „ Bijna 7 eeuwen later ontmoeten we elkaar hier waar het allemaal begon. Wat een rijke geschiedenis dragen onze organisaties met zich mee. Het is onze plicht om deze te koesteren en te borgen voor de toekomst. Onze euregionale bijeenkomsten kunnen hier zeker toe bijdragen. We leren van elkaar, we ondersteunen elkaar én samen nu ook met Aken er bij kunnen we nog beter het belang van onze zevenjaarlijkse feesten uitdragen.

Na de voorzitterswissel lichtte Domproost Rolf-Peter Cremer de komende Heiligdomsvaart van 18 tot 28 juni 2023 in Aken toe. Het thema in 2023 is  “Ontdek mij”, waarbij men  bezoekers en pelgrims uitnodigt om de 700 jarige traditie en spiritualiteit van de Heiligdomsvaart te ontdekken.

Na deze toelichting bracht het euregiocomité een bezoek aan de prachtige Dom van Aken. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij heel wat informatie werd uitgewisseld.