Op het carillon van de Sint Servaasbasiliek vindt een speciaal carillonconcert plaats door Frank Steijns met zang door Dominique Colémont.


Frank Steijns studeerde viool, harmonieleer en contrapunt aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde er vier eerste prijzen en in 1994 cum laude het Laureaatsdiploma. Zijn opleiding tot beiaardier volgde hij aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (België), waar hij in 1991 met grote onderscheiding zijn einddiploma behaalde. Steijns schreef talloze composities en arrangementen voor carillon. Enkele hiervan werden uitgegeven in de Weerter Beiaardbundel, die door de uitgever werd geschonken aan alle beiaardiers ter wereld. Regelmatig worden composities uit deze bundel uitgevoerd.

De Vlaamse mezzo-sopraan Dominique Colemont was finaliste van het NCRV programma ‘Una Voce Particolare’. Ze vormt een duo met pianist Willy Appermont en maakt deel uit van het ensemble Lyra Antique onder leiding van Jan Van Elsacker, dat zich specifiek toelegt op Oude Muziek. Haar repertoire strekt zich uit van klassiek tot musical.

CarrConcert.jpg

Programma
Intro carillon
Ave Maria - William Gomez
Sposa son disprezzata (Largo) - Antonio Vivaldi
Plaisir d’amour - Padre Martini
Concierto d’Aranjuez (carillon solo) - Joaquin Rodrigo
Hallelujah - Leonard Cohen
Beautiful that way (uit La vita è bella) - Nicola Piovani
Rhythmendans (carillon solo) - Staf Nees
Ave Maria - Franz Schubert
Scarborough fair - trad.
Yerusala’ em - trad./Willy Appermont
Ave Maria - Mikal Lorenc


Speeldatum 2018
Donderdag 31 mei / 20:30 uur

Locatie
Sint Servaas Basiliek
Keizer Karelplein 3
6211 TC Maastricht

Uitvoering door
Frank Steijns - carillon
Dominique Colémont - zang


Kaartverkoop
Het carillonconcert is gratis toegankelijk.