De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden toont al jarenlang in vele facetten de passie voor muziek. Het hoogstaande niveau bij concerten en bijzondere prestaties bij internationale concoursen hebben er toe geleid, dat het Harmonieorkest een grote naam en faam heeft verworven in de wereld van symfonische blaasmuziek.

Pinksterzondag 15 mei verzorgt het Harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden het traditionele Pinksterconcert in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Dit jaar staat het programma van deze avondvullende muzikale theaterproductie in het teken van 'Passie'.

SCEijsden.jpg

Met passie maakt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile blaasmuziek. Met passie maakt The Group rockmuziek. Als ze gaan samenspelen spreekt deze combinatie van harmonie met rockband de muzikale passies aan van een breed publiek dat zich laat verrassen door nieuwe muzikale ontdekkingen. Het samenspel van harmonie en The Group klinkt na de pauze in het 'Concerto for Group and Orchestra' van Jon Lord. Dit werk beleefde zijn première door de hardrock band Deep Purple in 1969 in the Royal Albert Hall in London. Voor de pauze speelt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile een programma waarin passie op vele manieren verklankt wordt: tangovariaties door Gandolfi, minimal music voor harmonieorkest en saxofoonkwartet door Philip Glass, en de verhalen die Respighi de pijnbomen van Rome laat vertellen.

Het wordt een bijzondere gevarieerde concertavond die u als liefhebber van top-blaasmuziek niet mag missen!


Uitvoering door

Koninklijke Harmonie Sainte Cécile

The Group bestaande uit:
Jan Formannoy - bas
Marc Rutten - gitaar
Jules Piters - drums
Thijs Schrijnemakers - Hammondorgel
Luc Devens - zang

Saxofoonkwartet - Rob Rouhl, Pieter Wolfs, Paul van Aubel en Pol Wolfs

De muzikale leiding is in handen van dirigent Jan Cober

Speeldatum en tijdstip
Pinksterzondag 20 mei / 20:30 uur

Locatie
Theater aan het Vrijthof
Vrijthof 47
6211 LE Maastricht

Kaartverkoop
via www.theateraanhetvrijthof.nl of tickets@saintececile.nl


Entree
€ 15,00