Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart. Op 24 mei 2018 is het zover. Elke editie van de Heiligdomsvaart kent een thema dat een bepaald aspect van het geloof onder de aandacht brengt en uitdraagt. In 2011 was dit 'het Licht tegemoet'.

Het thema van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018 is ‘Doe goed en zie niet om’.


“Goed doen zonder te verwachten dat je er iets voor terugkrijgt. Dat heeft de Vader met ons gedaan en wij moeten hetzelfde doen. Doe het goede en voorwaarts.”

Paus Franciscus
Servaasnw.jpg

Een helpende hand

Hulp bieden aan mensen in nood past helemaal in het thema van de 55e Heiligdomsvaart in Maastricht. Er gebeurt al zoveel goeds, mensen geven geld voor rampen die elders op de wereld plaatsvinden. Ze zetten zich in voor de buurt-, de sport- of de muziekvereniging.

De wereld mooier maken

‘Doe goed en zie niet om’ is voor zowel gelovigen als anders- en niet-gelovigen een thema om mee aan de slag te gaan. Het thema geeft ook gelegenheid tot ontmoeting. Als iedereen in zijn omgeving barmhartig is voor de ander, dan wordt de wereld mooier. En zo bouwen we beetje bij beetje aan een cultuur van ontmoeting.