img_3957_5902019667_o.jpg
Samen aftellen tot aan de Heiligdomsvaart 2018

Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen.


Bekijk het programma


Sfeerimpressie Heiligdomsvaart

Onderstaande video - die met dank aan HoutVideo tot stand kwam - geeft een impressie van wat u kunt verwachten van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018.Nieuws

#
Stadswandeling Heiligdomsvaart
03 april 2018
​Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart: Op 24 mei 2018 is het zover. 11 dagen lang staat de stad bol van de activiteiten. De eerste bekende Heiligdomsvaart in Maastricht was al in 1391 en al snel werd het zo’n succes dat Maastricht overspoelt werd door pelgrims en bezoekers. Toen stonden vooral reliektoningen centraal. Na de toning bliezen de naar schatting telkens tienduizend pelgrims op het Vrijthof op hun pelgrimshoorns. Het moet een oorverdovend kabaal zijn geweest! Maar wat is de Heiligdomsvaart eigenlijk? En wie was Sint Servaas? Waarom kwamen er zoveel pelgrims naar Maastricht? En hoe merk je dat nu eigenlijk nog? Wil je op een leuke manier te weten komen wat er allemaal aan de hand is, dan is deze wandeling iets voor jou.
Lees meer
#
​Unieke legpenning in het kader van de Heiligdomsvaart te koop
30 maart 2018
In het secretariaat van de Heiligdomsvaart aan het Keizer Karelplein 8c, aan de kassa van de schatkamer van de Sint Servaas en bij het acceuil van de Onze Lieve Vrouwebasiliek, is een unieke en bijzonder mooie legpenning te koop. Deze legpenning, gemaakt door ontwerper Joost Jeuken, is speciaal vervaardigd voor de aanstaande Heiligdomsvaart en te koop voor € 88,-.
Lees meer
#
​BARMHARTIGHEID GEFOTOGRAFEERD
12 maart 2018
Het Centre Céramique heeft de primeur de eerste van een reeks tentoonstellingen ter gelegenheid van de Heiligdomsvaart 2018 te presenteren. Op 25 maart a.s. (van 14.30 tot 17.00 uur) wordt de expositie 'BARMHARTIGHEID. BEELDEN VAN NAASTENLIEFDE' geopend.
Lees meer