img_3957_5902019667_o.jpg
Samen aftellen tot aan de Heiligdomsvaart 2018

Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen.


Bekijk het programma


Sfeerimpressie Heiligdomsvaart

Onderstaande video - die met dank aan HoutVideo tot stand kwam - geeft een impressie van wat u kunt verwachten van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018.Nieuws

#
​Inzegening secretariaat en openingstijden
21 februari 2018
Op zondag 4 maart, aansluitend aan de Heilige Mis van 11.30 in de Sint Servaas Basiliek, zal het secretariaat van de Heiligdomsvaart 2018 worden ingezegend door pastoor-deken Dautzenberg. Met deze handeling wordt het secretariaat, gelegen aan het keizer Karelplein 8c, feestelijk in gebruik genomen. Iedereen is bij deze inzegening van harte uitgenodigd.
Lees meer
#
Sint Servaas en de sleutel naar een toekomstbestendige Heiligdomsvaart
21 februari 2018
Internationale UM studenten doen aanbevelingen Hoe kunnen we er voor zorgen dat generaties na ons de Heiligdomsvaart in ere houden. Dat was de cruciale vraag die de Vereniging het Graf van Sint Servaas, organisator van deze zeven jaarlijkse pelgrimage rondom het graf van Sint Servaas, voorlegde aan het University College Maastricht. Houd vast aan de religieuze oorsprong, investeer in netwerken en communiceer via de moderne media. Aldus de belangrijkste aanbevelingen van een groepje van zeven studenten die zich in het fenomeen verdiepten.
Lees meer
#
25.02.18: “Broederschap van de Sangers in de Kerck tot Moock” in de Servaas
19 februari 2018
​A.s. zondag 25 februari zingt, in het kader van de naderende Heiligdomsvaart, wederom een gastkeer tijdens de heilige mis van 11.30 uur in de Sint Servaas Basiliek. Dit keer luistert de “Broederschap van de Sangers in de Kerck tot Moock” de heilige mis van 11.30 uur op.
Lees meer