Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni 2018. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, reliekentoningen en nog veel meer. Daarnaast kunt u verschillende culturele activiteiten bezoeken. Van lezingen en workshops tot en met exposities.


Bekijk het programma


Nieuws

#
Burgemeester en Gouverneur Vrienden van de Heiligdomsvaart
02 september 2016
De burgemeester van Maastricht mevrouw Annemarie Penn-te Strake en de Gouverneur van Limburg dhr. Theo Bovens worden op bijgevoegde foto welkom geheten als eerste ‘Vrienden van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018’. Zij overhandigen aan dhr. Joseph Goumans, voorzitter van de organiserende Vereniging het Graf van Sint Servaas, de bijbehorende folder. Beide bestuurders onderstreepten hiermee het belang van de Heiligdomsvaart voor de stad Maastricht en de Provincie Limburg en toonden tevens hun persoonlijke betrokkenheid. ‘De Heiligdomsvaart is een traditie die we in stand moeten houden en waaraan we alle medewerking zullen verlenen’ aldus burgemeester en gouverneur.
Lees meer
Film 'Over Sint Servaas en de Romeinen'
02 juni 2016
Tijdens de Heiligdomsvaart van Maastricht in 2011 bezochten ruim 1.000 jongeren de Maastrichtse St. Servaasbasiliek. De vele positieve reacties die dat bezoek opleverde zijn de uiteindelijke basis geweest voor het onderwijsproject ‘Over Sint Servaas en de Romeinen’. Nu is de gelijknamige film beschikbaar voor iedereen.
Lees meer